Nova vest
Tenis

Četvrtak, 14.11.2019.

22:50

"Šta je bilo drugačije od Vimbldona? Pa, iskoristio sam meč loptu" VIDEO

Rodžer Federer je posle 72 minuta igre na ATP tur finalu u Londonu slavio sa 6:4, 6:3.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Photo by Justin Setterfield/Getty Images

Švajcarac je odigrao odličan meč od početka do kraja i tako stigao do 23. pobede u 49 susreta sa srpskim teniserom.

Posledica svega je da je Đoković završio učešće na turniru u O2 Areni, a godinu će završiti i na drugom mestu na ATP listi, dok je Federer u polufinalu.

"Atmosfera je bila odlična i protivnik isto takav. Bila je to posebna noć u kojoj sam zaista uživao. Odigrao sam neverovatno dobro i znao sam da moram jer i on igra tako. Bilo je sve magično i publika je sve učinila posebnim, nemam dovoljno reči zahvalnosti za podršku", rekao je Federer.

Na pitanje šta je uradio drugačije u odnosu na Vimbldon, rekao je lako?

"Šta sam uradio drugačije? Pa dobio sam meč loptu"!

On je dodao i da je igrao sve bolje kako je turnir odmicao.

"Uvek se igra bolje kako turnir odmiče. Zato smo i na Vimbldonu igrali tako dobro. Tamo smo tri nedelje proveli na istom mestu, a kada je tako onda znate kako da pogodite svaki ugao terena. Moram da kažem da je Dominik Tim bio superioran u našoj grupi i da nas je stavio obojicu u tešku situaciju. Ulog je bio veliki. Izašao sam i odservirao dobro. Moj plan igre je funkcionisao perfektno. Nadam se ne i poslednji put protiv Novaka, bila je to zaista dobra igra sa moja strane", zadovoljan je teniser iz Bazela.

Želi da turnir završi što je moguće bolje.

"Srećan sam što sam još u turniru. Nisam imao nikakav plan, sada ću izaći i uživati na večeri u gradu. Čeka me bitka u polufinalu, nadam se da ću otići korak dalje nego prošle godine. Ne znam sa kim ću još igrati, ali nadam se da ću biti spreman da odigram dobro i tokom vikenda", zaključio je Federer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve