Nova vest
Tenis

Sreda, 13.11.2019.

22:26

Cicipas "počistio" Zvereva za polufinale Londona

Grčki teniser Stefanos Cicipas prvi je polufinalista Završnog mastersa u Londonu, svog prvog u karijeri.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Cicipas
Photo by James Chance/Getty Images

Cicipas je u drugom kolu grupe "Andre Agasi" ubedljivo savladao aktuelnog šampiona Aleksandra Zvereva sa 6:3, 6:2 posle samo 75 minuta igre.

Dvojica najmlađih igrača u Top 10 (Zverev 22, Cicipas 21 godinu) igrali su u duelu najmlađih igrača na Završnom mastersu još od 2009. kada su se sastali Endi Mari (22) i Huan Martin del Potro (21).

Zverev je propustio prvu brejk šansu na meču, u petom gemu, da bi se potom na svoj servis na 15:30 i 3:4 odlučio na servis-volej na drugi servis koji je Cicipas vratio nisko i stigao do brejka koji je potvrdio za 6:3.

To je poremetilo Zvereva koji gubi opet servis već na startu drugog seta, da bi nakon dva skoro savršena servis-gema Cicipas napravio još jedan i prelomio meč.

Drugi polufinalista iz ove grupe biće odlučen nakon mečeva trećeg kola u kojema će igrati Cicipas – Rafael Nadal i Zverev – Danil Medvedev.

Zverev i Nadal imaju po jednu pobedu, Nemac je savladao Španca 2:0 u prvom kolu, pa ima set količnik 2:2, dok je "Bik sa Maljorke" posle preokreta protiv Medvedeva na 2:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d