Nova vest
Tenis

Sreda, 13.11.2019.

09:11

"Meč sa Federerom? Ko izgubi – ide kući"

Novak Đoković će biti pod velikim pritiskom pobede u poslednjem meču "Bjern Borg" grupe na ATP tur finalu u Londonu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Photo by Naomi Baker/Getty Images

Protivnik u četvrtak mu je Rodžer Federer, biće to njihov 49. obračun, ujedno i prvi posle onog epskog finala Vimbldona koje je Novak dobio u pet setova posle bezmalo pet sati igre.

Situacija je sasvim jasna, pobednik će proći u polufinale, za poraženog će to biti kraj sezone.

Novaka su posle meča sa Timom koji je izgubio sa 2:1 u setovima pitali da li će to finale Vimbldona imati ikakvog uticaja na ovaj meč. Imao je kratak odgovor:

"To neće biti važno".

Novak nije bio preterano raspoložen da priča o duelu sa Švajcarcem. Sve je objasnio vrlo jednostavno.

"Ovo je sistem takmičenja po grupama, još sam dakle u igri za titulu. Moraću da se nadigravam sa Rodžerom. Pobednik ide u polufinale, poraženi se neće kvalifikovati za nastavak turnira. Prosto je tako", dodao je Đoković.

Posle poraza od Tima, ima samo dve opcije kako može da godinu završi kao najbolji igrač sveta.

Prva kaže da jednostavno MORA da osvoji titulu, a da se Nadal ne plasira u finale. Druga je da uđe u finale, a da Nadal više ne dobije nijedan meč u grupi.

Španski teniser od 15 časova u grupi "Andre Agasi" igra protiv Danila Medvedeva, dok od 21 čas igraju Aleksander Zverev i Stefanos Cicipas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve