Nova vest
Tenis

Nedelja, 10.11.2019.

13:29

"Đoković je samo priprema za Federera"

Teniski analitičar Kreg O'Šenesi veruje da Mateo Beretini može da iznenadi Rodžera Federera.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

O'Šenesi je, inače, dugogodišnji deo tima Novaka Đokovića, popularno nazvan njegovim "stručnjakom za brojeve".

On je, pred početak Završnog mastersa u Londonu, govorio šansama u Grupi "Bjern Borg" u kojoj su Beretini, Đoković, Federer i Tim.

"Postoji način da se pobedi Federer. Svi igrači imaju neku taktiku. Novak je trenutno u najboljoj formi i dobro je što Mateo protiv njega igra na startu, on je najjači. (Mateo) nema šta da izgubi i biće to dobro iskustvo za njega, kako bi se navikao na atmosferu. Nije bitno da li će izgubiti ili pobediti, to će ga samo učiniti spremnijim za meč sa Rodžerom i to je meč za koji moramo da se pripremimo. On ima odlične šanse (protiv Federera)", izjavio je O'Šenesi za "Sport Senators".

O'Šenesi je govorio i o tome kako je počela saradnja sa Beretinijem.

"Javio sam se Teniskoj federaciji Italije 2017. godine. Držao sam časove u Milanu, Torino u Rimu i pitali su me da uradim isto što radim sa Novakom sa Beretinijem i Lorencom Sonegom. Oni su tada bili između 60. i 100. mesta na ATP rang listi. Novak se sa time složio, mada da su to bili Rodžer, Rafa ili Tim...",
otkrio je O'Šenesi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve