Nova vest
Tenis

Subota, 09.11.2019.

19:18

Novak: Prvo mesto je nadohvat ruke, kako za Rafu tako i za mene

Šampion Australijan Opena i Vimbldona Novak Đoković veruje da ima dobre izglede da sezonu završi kao najbolji teniser sveta.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Novak: Prvo mesto je nadohvat ruke, kako za Rafu tako i za mene
Photo by Justin Setterfield/Getty Images

Srpski teniser je posle tačno godinu dana vladavine, poziciju broj jedan u prošli ponedeljak prepustio Rafaelu Nadalu koji sada ima 640 poena prednosti.

Sledi poslednji turnir sezone, ATP Tur finale u Londonu, a Đoković u nedelju od 15 časova ima prilike da odigra prvi meč, protiv Italijana Matea Beretinija.

Novak kaže da je najbolje da se izbegnu kalkulacije. Želi da beleži pobedu po pobedu do kraja turnira i tako ponovo stigne do trona.

"Prvo mesto na listi je nadohvat ruke kako Rafi tako i meni. Ovaj turnir će odlučiti ko će biti broj jedan na kraju ove sezone. Svakako da je Rafa u boljoj poziciji, ali posle trijumfa na Mastersu u Parizu dao sam sebi veliku šansu. U dobroj sam poziciji", smatra Đoković.

Novak je svestan da na scenu polako stupaju mladi igrači kao što je Beretini. Italijan je blistao na US Openu gde je stigao do polufinala.

"To je sjajna poruka za naš sport. Neizbežno je da će se smena dogoditi pre ili kasnije i da ćemo imati uspešnu mladu generaciju. Rodžer, Rafa i ja smo srećni što smo i dalje u toj grupi na vrhu, ali koliko će to trajati? Neće uvek biti tako", poručio je Đoković.

Mateo Beretini kaže da će meč sa Novakom, a kojim do sada nije igrao, biti veliko iskustvo za njega.

"Nikada nismo igrali. Biće sve novo za mene, atmosfera, finale, Novak. Biće to ogromno iskustvo, veliki momenat u mojoj karijeri. Ipak, kao što sam činio prethodnih godina, trudim se da nešto naučim. Daću sve od sebe, kao što sam i ranije. Svakako ću izaći na teren sa idejom da mogu da ga pobedim, ali videćemo šta će se dogoditi", izjavio je Beretini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

8 h

U fokusu

Vidi sve