Nova vest
Tenis

Subota, 09.11.2019.

11:51

"Igrati protiv Federera na Centralnom – to je bio san, on mi je idol"

Italijanski teniser Mateo Beretini nada se dobrom rezultatu protiv Rodžera Federera.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Beretini će se sastati sa Federerom u grupnoj fazi Završnog mastersa u Londonu, gde se nalaze još i Novak Đoković i Dominik Tim.

Njemu to neće biti prvi duel sa Švajcarcem, pošto je prethodno "počišćen" u četvrtom kolu Vimbldona, sa rutinskih 3-0.

"Taj momenat mi je bio kao san. Nije da mi nije bilo bitno što sam izgubio, iznervirao sam se, ali sam odrastao gledajući Rodžera i navijajući za njega na TV-u, tako da mi je taj meč na Vimbldonu, na Centralnom terenu protiv idola bio nešto više od samo pobede ili poraza", rekao je Beretini u intervjuu za Njujork Tajms.

Dvadesettrogodišnji Italijan veruje da ovoga puta može bolje.

"Rekao sam ljudima u svom timu da moram mnogo da napredujem jer želim da ponovo igram protiv tog čoveka i da budem mnogo bolji".

Beretini je uz dosta sreće upao na Završni masters, pošto je čekao poraz Gaela Monfisa od Denisa Šapovalova u Parizu, gde nije svojom igrom uspeo da obezbedi plasman u O2 arenu jer je izgubio od Žo-Vilfrida Conge.

"Bio sam pod velikim stresom tih par dana i pokušavao sam da uradim bilo šta kako bih prestao da razmišljam o tome. Ali, kada sam shvatio šta se desilo, popričao sam sa timom, trenerom, porodicom i bakom. Svi ti ljudi su mi bliski, bio je to jako lep momenat", zaključio je Beretini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve