Moja tvrdi – Nadal će biti spreman za London

Trener Rafaela Nadala, Karlos Moja, uveren je da će prvi teniser sveta biti spreman do početka ATP tur finala u Londonu.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Završni turnir sezone, na kojem igra osam najboljih u ATP trci ove sezone, igra se od 10. do 17. novembra u "O2 Areni", a Nadal je u London stigao rovit.

Španac je na Mastersu u Parizu predao meč polufinala Kanađaninu Denisu Šapovalovu, od tada nije igrao i bilo je bojazni da se neće pojaviti na završnom takmičenju.

Ipak, prvi teniser sveta je u četvrtak odradio prvi trening u "O2 Areni", a njegov trener očekuje da sve bude u redu.

"U sredu smo radili na terenima u Kvinsu, a u četvrtak i prvi put u O2 Areni. Trening je prošao dobro, idemo korak po korak. Oprezni samo, ali znamo da imamo još cela tri dana ispred nas", poručio je Moja.

Nadal je kao razlog za predaju u Parizu naveo problem sa mišićem abdomena. Obavljeni su detaljni pregledi, ali njegovo doktor je rekao kako nisu bili u stanju da odrede tačnu lokaciju problema, pa je preporučeno mirovanje od nekoliko dana.

Nadal je sve to ispoštovao, da bi tek pre nekoliko dana počeo lagano da trenira.

"Rafa je počeo i da servira, prvi put još od turnira u Parizu. Nije to bilo previše intenzivno, ali evidentan je napredak. Trebalo bi da bude spreman da se takmiči u ponedeljak", dodao je Moja.

Nadal prvi meč u Londonu igra u ponedeljak 11. novembra, a protivnik mu je Aleksander Zverev.