Nova vest
Tenis

Utorak, 29.10.2019.

13:20

Ništa od srpskog duela u Parizu, Mute pobedio Lajovića i igra protiv Novaka

Dušan Lajović ipak neće ukrstiti reket sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem na Mastersu u Parizu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Ništa od srpskog duela u Parizu, Mute pobedio Lajovića i igra protiv Novaka
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Lajović, koji je ovu nedelju započeo kao 34. teniser sveta, poražen je na startu turnira u "Bersiju" od laki luzera, francuskog tenisera Korentana Mutea, 6:4, 1:6, 6:3.

Bio je to meč koji je trajao 105 minuta i u kojem je Lajović imao priliku da ostvari bolji rezultat protiv 97. igrača sveta, ali nažalost nije uspeo u tome.

Francuz je načinio brejk u sedmom gemu prvog seta za 4:3, potom je na 5:4 servirao za set kada je Lajović imao priliku da vrati brejk, ali nije iskoristio tu šansu i Mute je dobio tri poena u nizu i set (6:4).

Drugi set je bio daleko bolji što se tiče igre tenisera iz Stare Pazove. Lajović je bez previše problema uz dva brejka stigao do 5:0, potom je Mute dobio naredni gem, da bi Lajović odservirao za izjednačenje.

U setu odluke, bili su izjednačeni sve do 4:3 kada je Mute iskoristio jedinu brejk loptu u tom setu, poveo je sa 5:3 i potom dobio servis gem za 6:3 i pobedu u njihovom prvom okršaju.

Mute i Đoković se takođe do sada nisu sastajali.

Nagradni fond turnira u Parizu je 5,79 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

20 h

U fokusu

Vidi sve