Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 28.10.2019.

16:07

"Bio sam besan, psovao, vikao... Zahvalan sam Sari što sam ponovo na terenu"

Britanski teniser Endi Mari je uputio javnu zahvalnost hirurškinji Sari Mirherd-Olvud.

Izvor: SV

Autor: SV

Photo by Julian Finney/Getty Images

On je istakao da ona ima najveće zasluge za njegov povratak tenisu posle teške povrede kuka.

"Razgovarao sam sa hokejašem Edom Jovanovskim, koji je imao sličnu operaciju i osam meseci posle toga se vratio karijeri. Rekao mi je da je rehabilitacioni postupak težak, ali i da je njegov kuk odlično funkcionisao posle", naveo je Mari.

Jovanovski se nije previše zadržao u NHL posle operacije, ali Mari tvrdi da je to zbog toga što je imao 39 godina u tom momentu.

"Znao sam da ću imati šansu da se vratim na teren ukoliko uradim sve kako treba. Nisam znao da li će mi uspeti. Bez rada Sare ja to ne bih uradio. Moram njoj da zahvalim više nego bilo kome drugom",
istakao je Mari.

Britanac je priznao da se ne nalazi među najboljim igračima sveta u kategoriji mentalne čvrstine.

"Iritirao me je bol, iritiralo me je čak i na treninzima. Bio sam besan, govorio sam "prestani". Morao sam da sednem na stolicu i da razmislim. Psovao sam, vikao, ali sam shvatio da ako uspem svakoga dana da se pomerim za milimetar da ću na kraju doći do cilja"
, istakao je Mari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

6 h

U fokusu

Vidi sve