Nova vest
Tenis

Nedelja, 20.10.2019.

20:32

Povratak za priču – Mari osvojio trofej posle 960 dana

Punih 960 dana je prošlo otkako je Endi Mari osvojio titulu. Posle dve i po godine, Britanac je konačno uspeo, pobedio je Stana Vavrinku u finalu Antverpena.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Povratak za priču – Mari osvojio trofej posle 960 dana
Foto: EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Bio je to sjajan meč u kojem je Mari posle velike borbe i preokreta slavio sa 3:6, 6:4, 6:4.

Kao i bezbroj puta do sada, Britanac je pokazao da se nikad ne predaje. Iako je ponovo izgubio početni set, našao je put da se vrati u meč i posle skoro dva i po sata igre stigne do titule.

Ovo je njegov prvi trofej od 2017. i takmičenja u Dubaiju i što je još bitnije prvi posle šestomesečne pauze i operacije kuka i povrede koja je pretila da okonča njegovu izuzetnu karijeru.

Proletos je sve bilo neizvesno, u februaru je posle poraza na Australijan Openu od Roberta Bautiste Aguta rešio da se podvrgne intervenciji.

Letos je polako počeo da igra, prvo u dublu, a potom ove jeseni i u singlu i ova titula je najbolja potvrda da je sa njim sve u redu i da možemo računati da se u skorije vreme vrati tamo gde mu je mesto, u sam svetski vrh.

Protiv Vavrinke nije išlo glatko, Švajcarac je lako poveo sa 3:0 i 4:1 i potom stigao do početnog seta (6:3).

Onda je Mari zaigrao znatno bolje. Iako je Vavrinka bio na putu da pobedi jer je uz brejk imao prednost od 3:1, teniser iz Danblejna se vratio u igru, izjednačio na 3:3, a potom u desetom gemu stigao do novog brejka i izjednačenja.

U setu odluke, Endi je bio pod velikim pritiskom, na 4:4 je spasao dve brejk lopte, izdržao sve i potom ponovo u desetom gemu napravio brejk, ovog puta za pobedu.

Ovo mu je bila 46. titula u karijeri i četvrta posle iuzgubljenog seta u finalu.

Osim 250 poena, Endi će zaraditi i 109.590 evra, a Vavrinki je pripalo 59.255.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d