Porazi Milojevića, Danilovićeve i Troickog

Nikola Milojević i Olga Danilović nisu usleli da se plasiraju u glavni žreb Kupa Kremlja, dok je Troicki poražen u kvalifikacijama u Stokholmu.

Z. K.Izvor: B92
Podeli
Photo by George Wood/Getty Images
Photo by George Wood/Getty Images

Od Milojevića je bio bolji iskusni Čeh Lukaš Rosol, 7:5, 6:7 (6), 6:3, dok je Daniloviućeva izgubila od Bugarke Izabele Šinikove, 6:4, 2:6, 6:2.

Što se tiče Troickog, on je nastavio seriju neuspeha, od njega je u švedskoj prestonici bio bolji Austrijanac Denis Novak, 124. igrač sveta, 7:5, 6:1.

Milojević je pružio dobar otpor 34-godišnjem Rosolu, nekada 26. igraču sveta, koji je trenutno 152. na ATP listi.

Rosol je iskoristio prvu brejk i set loptu u 12. gemu prvog seta, dok je u drugom vodio sa 4:1, ali je Milojević uspeo da se vrati u igru, izjednači a potom u taj brejku, iako je i tu bio u bzaostatku (1:3), ipak dobije taj deo igre i izbori set odluke.

U tom delu igre, posle 2:2 u narednih pet gemova videli smo čak četiri brejka, ali tri u korist Rosola koji je tako stigao do plasmana u glavni žreb populatnog turnira u Moskvi.

Olga Danilović je posle početnog izgubljenog seta u kojem je prvo gubila sa 3:0 da bi se vratila na 3:3, u drugom uspela da uspostavi ravnotežu i dobije taj deo igre sa 6:2.

U trećem je bilo sve u redu do 2:2 kada je teniserka iz Bugarske dobila četiri gema u nizu i tako stigla do pobede.

Što se tiče Troickog, dobro se držao samo u prvom setu, da bi Austrijanac bio daleko bolji u drugom delu igre. Posle 0:5 Viktor je uspeo da dobije servis gem, potom da dođe do brejk lopte, ali nije imao snage i nerava za preokret i zabeležio je još jedan poraz.