Nova vest
Tenis

Sreda, 09.10.2019.

12:10

Đoković lako sa Šapovalovim za osminu finala Šangaja

Novak Đoković se plasirao u osminu finala Mastersa u Šangaju pobedom nad Kanađaninom Denisom Šapovalovim.

Izvor: LN

Autor: LN

Đoković lako sa Šapovalovim za osminu finala Šangaja
Photo by Lintao Zhang/Getty Images

Đoković je slavio pobedu posle nešto više od sat vremena tenisa, bez izgubljenog seta – 6:3, 6:3.

Novak je Kanađanina pobedio treći put u karijeri u zvaničnim mečevima, uz samo jedan izgubljen set, dok je Denis ostao na ovogodišnjoj pobedi sa jedne egzibicije.

Najbolji teniser sveta je dobro igrao od samog starta, vidno odmoran posle trijumfa u Tokiju, ali i dana pauze koji je imao u prvom kolu.

Defanziva je bila primarno oružje srpskog tenisera, koji Kanađaninu nije davao šansu da napadne jer nije dobijao kratke lopte sa druge strane mreže, a često je ostajao bez rešenja, pa grešio.

Šapovalov je spasao dve brejk lopte u svom prvom gemu na meču dobrim servisima, a potom se izvukao iz problema i u narednom.

Konačno je došao lako do gema na 3:3, ali na riternu nije imao ni promil šanse u narednom gemu, a ni u prethodnima.

Đoković je tada ozbiljno zapretio i došao do 0:30, ali izgrešio. Ipak, istom merom uzvratio je Šapovalov, napravio dve greške u nizu iz bekhenda, pa je srpski igrač napravio brejk.

Isti je potvrdio veoma lako, sa nulom, za kraj prvog seta.

Utakmicu mogli ste pratiti uz naš LIVE BLOG.

Pravo niotkuda kanadski teniser je došao do brejk lopte. Novaku je u tih pet minuta na startu drugog seta opao tonus i koncentracija, ali je odličnim servisima uspeo da odbije napade rivala i izjednači.

Najboljem teniseru sveta nije dugo trebalo da dođe do novih brejk lopti. Na 2:2 Šapovalov, koji je odlično igrao do tog gema, je napravio seriju grešaka i poklonio brejk rivalu.

Đoković je bio maksimalno fokusiran tokom celog meča i obilje grešaka Kanađanina došlo je zbog odlično plasiranih lopti srpskog tenisera koje su u velikoj većini slučajeva imale izuzetnu dubinu.

Pri rezultatu 5:3, kada je Denis servirao da ostane u meču, desilo se ono što i u prethodnim gemovima kada je bilo brejka - dobra igra Đokovića, greške Šapovalova, i kraj.

U osmini finala Đokovića čeka duel sa gorostasnim Amerikancem Džonom Iznerom, sa kojim se do sada sastao 11 puta i izgubio u dva navrata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve