Nova vest
Tenis

Utorak, 24.09.2019.

16:26

Prva pobeda Endija Marija! VIDEO

Britanski teniser Endi Mari ostvario je prvu pobedu na ATP Turu posle povratka nakon oporavka od operacije kuka.

Izvor: LN

Autor: LN

Prva pobeda Endija Marija! VIDEO
Photo by Rob Carr/Getty Images

Mari je savladao Amerikanca Tenisa Sandgrena sa 2-1 u setovima na startu turnira u Džuhaiu (6:3, 6:7(6), 6:1).

Britanac je posle operacije kuka, kojoj je bio podvrgnut početkom ove godine, odigrao dva meča na Tur nivou i zabeležio dva poraza (Gaske u Sinsinatiju i Sandgren u Vinston-Salemu).

U međuvremenu nekada prvi teniser sveta odigrao je tri meča na Čelendžer nivou, kada je ostvario dva trijumfa i ispao u trećem kolu Majorke od Italijana Matea Viole.

Trenutno 413. teniser planete odlično je servirao na početku meča i uspeo da iskoristi jedan napravljen brejk da povede sa 1-0. Dobru igru preneo je i u drugi set, ali ovoga puta Sandgren nije popuštao.

Amerikanac je uveo set u taj-brejk, a Britanac je prvi došao do meč lopte. Nije je iskoristio na 6:5, pa je Sandgren vezao još dva poena i odveo meč u odlučujući set.

Mari je treći set otvorio brejkom, koji je brzopotezno potvrdio, pa poveo sa 3:0.

Sandgren, koji je igrao sa nekom vidnom nelagodnosti, je u narendom servis gemu spasao četiri brejk lopte, ali pretrpeo brejk posle gema od skoro 20 minuta.

Daljeg oporavka za Amerikanca nije bilo, pa je u drugo kolo Žuhaija prošao Mari koji će igrati protiv Australijanca Aleksa De Minora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve