Nova vest
Tenis

Petak, 20.09.2019.

20:15

Krajinović briljirao, pa se raspao – Puj u polufinalu Meca

Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u polufinale turnira u Mecu, pošto je posle tri seta izgubio od Francuza Luke Puja – 4:6, 7:5, 6:2.

Izvor: PT

Autor: PT

Krajinović briljirao, pa se raspao – Puj u polufinalu Meca
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Od sjaja do očaja – tako može da se opiše igra srpskog tenisera protiv 26. tenisera sveta.

Krajinović je odigrao sjajan prvi set, kao da je top 10 teniser sveta i za 40 minuta došao je do vođstva od 1-0 (6:4).

Na startu drugog seta 49. teniser sveta imao je priliku da napravi veliki korak ka polufinalu. Međutim, Puj je uspeo da spasi tri uzastopne brejk lopte i tako ostane u meču.

Ono što nije uspeo u prvom, Krajinović je učinio u sedmom i oduzeo servis Fracnuzu. Ali, Puj je se odmah rati i uzvrati ribrejkom. Činilo se da ćemo gledati taj-brejk, ali je Puj u 12. gemu oduzeo servis Filipu i rezultatom 7:5 izjednačio na 1-1.

Novu priliku srpski teniser imao je i u trećem gemu trećeg seta. Ovoga puta Francuz je uspeo da spasi dve zaredom, a ukupno četiri brejk lopte. To je potpuno slomilo Srbina.

Puj pravi jedan, a potom i drugi brejk i dolazi do velikih 5:1. Krajinović je uspeo da vrati jedan izgubljeni servis, ali je potom ispustio tri gem lopte i Puj je došao do novog brejka, odnosno pobede – 4:6, 7:5, 6:2.

Puj će u polufinalu igrati protiv Nikoloza Basilašvilija ili Žoa Vilfreda Conge. U drugom polufinalu sastaju se Benoa Per i Aljaž Bedene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve