Nova vest
Tenis

Utorak, 20.08.2019.

14:10

Đoković: Medvedev je u grupi favorita, ali Gren slemovi su drugačije iskustvo

Novak Đoković će od 26. avgusta u Njujorku pokušati da odbrani trofej na US Openu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Đoković: Medvedev je u grupi favorita, ali Gren slemovi su drugačije iskustvo
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Svetski broj jedan se uveliko priprema za poslednji Gren slem sezone i veruje da ima dobre izglede da stoigne do 17. titule sa turnira velike četvorke.

Osim Novaka, standardni favoriti su svakako i Rodžer Federer i Rafael Nadal, ali Đoković je ubeđen da toj grupi treba dodati još nekoliko imena.

Rus Danil Medvedev, koji se osvajanjem Mastersa u Sinsinatiju probio na petu poziciju na ATP listi, jedna je od najvećih pretnji.

"On svakako zaslužuje da bude u toj grupi, to je izborio svoji m rezultatima u poslednje vreme. Stigao je među pet najboljih. Definitivno je po tome kako trenutno igra jedan od najboljih u ovom trenutku. Svakako da ga morate smatrati jednim od favorita u Njujorku", kaže Đoković.

Ipak, Novak je svestan da je Gren slem nešto sasvim drugo i dodaje da je on tu na "svom terenu".

"Gren slem je nešto drugo, igra se u tri dobijena seta, dve nedelje. Drugačije su okolnosti, okruženje, samo iskustvo. Treba vam mnogo više u igri da ostvarite cilj. Potrebno vam je strpljenje i sposobnost da se nosite sa svim stvarima koje su van terena, samim značajem Gren slem turnira", dodao je Novak.

Medvedev je iz Sinsinatija poslao opomenu svima.

"Igrao je dobro, takav je na većini turnira. Ipak, još mora da se pokaže na Gren slemu, da uđe među osam, četiri, recimo kao Zverev koji je odličan igrač, ali se još muči na Gren slemovima. To su turniri koji imaju veći izazov, više zamki, a iskustvo koje stičete godinama vam mnogo pomaže", zaključio je najbolji teniser sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d