Nova vest
Tenis

Subota, 17.08.2019.

02:30

Puj je dao sve od sebe, ali je Đoković prejak

Novak Đoković plasirao se u polufinale Sinsinatija, sedmi put u karijeri na ovom turniru, a 63. na mastersima serije 1.000.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Puj je dao sve od sebe, ali je Đoković prejak
Photo by Rob CarrGetty Images

Srbin je uprkos odličnoj igri rivala bez većih problema savladao Francuza Luku Puja u dva seta, sa 7:6 (2), 6:1.

Đoković će u polufinalu, u subotu u ponoć, igrati protiv Rusa Danila Medvedeva, koji je bio ubedljiv protiv zemljaka Andreja Rubljova (6:2, 6:3), koji je prethodno šokirao Rodžera Federera.

Biće to peti međusobni duel Srbina i Rusa, a Đoković vodi 3-1 u prethodnim susretima. Međutim, 23-godišnji Moskovljanin slavio je u poslednjem okršaju u Monte Karlu ove godine sa 6:3, 4:6, 6:2.

Đoković je protiv Puja odigrao na svom uobičajenom nivou, sigurno je servirao, bez problema osvajao poene, dozvolivši Francuzu da mu ugrozi servis samo u jednom gemu, sredinom drugog seta posle serije loših servisa.

S druge strane, strpljivo je čekao pad koncentracije rivala koji je odigrao znatno bolje nego pre sedam meseci u polufinalu Australijan opena (6:0, 6:2, 6:2), i dočekao u taj-brejku gde je još jednom pokazao da mu niko nije ravan.

Surovo kažnjava dve greške Francuza i na ubedljiv način stiže do prvog seta – 7:6 (7:2).

Na samom startu drugog zaigrao je nešto agresivnije i to mu se odmah isplatilo. Puj opet podleže pritisku i Đoković pravi prvi brejk na meču.

Već u sledećem gemu ga je zamalo ispustio, sa tri duple servis greške poklanja Puju tri ribrejk prilike, ali pokazuje klasu i izvlači se iz problema za vođstvo od 3:0.

Đokovića nije služio drugi servis u drugom setu, nije osvojio nijedan poen u prvih šest takvih situacija, ali je bio nedodirljiv kada ubaci prvi pa je nastavio da diktira ritam meča (4:1).

Srbin se posle ovog gema požalio na bol u laktu, što se primetilo nakon jednog servisa, ali je nastavio meč posle kratke masaže i odmah pravi novi brejk kojim stavlja tačku na meč – 6:1.

U drugom polufinalu Sinsinatija igraće Belgijanac David Gofan i Francuz Rišar Gaske, u subotu od 19 časova.

Duel Đokovića i Puja mogli ste pratiti u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d