Nova vest
Tenis

Nedelja, 04.08.2019.

14:30

"Ko je najveći igrač svih vremena? Novak, naravno"

Poznati američki teniski stručnjak Nik Bolitijeri nema dilemu ko je najbolji igrač svih vremena.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Photo by Graham Denholm/Getty Images

Bolitijeri, koji ima čuvenu tenisku akademiju u Bradentonu na Floridi i kroz čije su ruke prošli šampioni kao što su Monika Seleš, Andre Agasi, sestre Vilijams, Marija Šarapova i mnogi drugi, izuzetno ceni Đokovića.

Kada su ga nedavno pitali ko je najbolji igrač svih vremena, Bolitijeri je kao iz topa odgovorio:

"Novak Đoković. Odlično se kreće, oporavlja brzo, igra skraćene lopte, servira, veoma je inteligentan na terenu. On je najbolji i sjajno je videti ga opet na vrhuncu igre. Ono što čoveka čini šampionom je kada vam u životu ne ide da uspete da se vratite na vrh", izjavio je Bolitijeri.

Kada je reč o teniserkama ponovo nema dilemu.

"Kod devojaka to je Serena Vilijams. Imao sam sreću da radim sa mnogima, ali Serena je klasa za sebe. Njen stil igre je različit. Igra isto, kao da kaže 'napašću te od prvog poena. Ono što joj se dešava sada kada ima dete i kada nije u najboljoj kondiciji je da udara lopticu vrlo ravno. Nadam se da će pronaći put nazad, ali te godine rada sa njom i Venus, njihovim roditeljima Orasin i Ričardom se nešto predivno", iskren je Nik.

Neko ko ima 88 godina ( rođenda mu je bio 31. jula) i ko je celog života u tenisu svakako ima šta da poruči mladim igračima.

"Dajte sve od sebe. Nikad ne recite, ja to ne mogu. Nađite način da to uradite. Današnja deca su suočena sa mnogo toga. Svet se obrnuo naglavce, tu su droga, alkohol, nasilje... Trener može da ostavi traga na razvoj deteta. Ako kritikujete previše, dete ode kući i razmišlja kako ste mu rekli, 'pa kako nisi udario tu lopticu kada su to svi uspeli? Onda ne jede, ne radi domaći zadatak, posegne za drogom. Moja poruka je, uživajte u onom što radite, nemojte se žaliti. Opravdanja nikom ne plaćaju račune", zaključio je Bolitijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d