Nova vest
Tenis

Subota, 20.07.2019.

21:32

Lajović do finala u Umagu predajom Karuza

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u finale turnira u Umagu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Lajović do finala u Umagu predajom Karuza
EPA-EFE/YOAN VALAT

Njemu će to biti drugo finale ove sezone pošto je ranije igrao za titulu i na turniru Serije 1.000 u Monte Karlu gde je poražen od Fabija Fonjinija.

Lajović je do finala na turniru ATP 250 Serije stigao tako što je dobio početni set sa 7:5 posle čega mu je protivnik, Italijan Salvatore Karuzo, 125. na svetskoj listi, predao meč zbog povrede.

U tom početnom setu Karuzo je prvi napravio brejk, vodio je sa 3:1, 4:2 i 5:3, ali je lajović uspeo da preokrene sve u svoju korist i dobiuje početni set.

Karuzo je tražio medicinsku pomoć, ali posle svega tri odigrana poena na startu drugog seta rešio je da preda meč.

Lajović će u finalu igrati protiv Atile Balaža iz Mađarske, koji je prethodno u polufinalu u dva seta bio bolji od drugog srpskog tenisera Lasla Đerea, 6:2, 6:4.

Inače, finale turnira u Umagu je na programu u nedelju od 20 časova.

Pobedniku turnira će osim 250 poena pripasti i nagradni ček od 90.390 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

6 h

U fokusu

Vidi sve