Nova vest
Tenis

Petak, 19.07.2019.

23:18

Lajović se pridružio Đereu u polufinalu turnira u Umagu

Srbija će imati još jednog tenisera u polufinalu turnira u Umagu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Lajović se pridružio Đereu u polufinalu turnira u Umagu
Photo by Adam Pretty/Getty Images

Posle Lasla Đerea koji je bio bolji od Argentinca Leonarda Majera, među četiri najbolja prošao je i Dušan Lajović.

On je u susretu četvrtfinala, takođe posle velike borbe i 154 minuta igre pobedio Slovenca Aljaža Bedenea, 5:7, 6:3, 6:4.

Bedene, koji je turnir započeo kao 87. na ATP listi dobio je početni set pošto je napravio brejk više, tri naspram Lajovićeva dva.

Srpski teniser je imao priliku da reši set, imao je prednost od 5:3, ali je Bedene nanizao četiri gema i stigao do seta i izjednačenja.

U drugom setu viđena su tri brejka, u šestom, sedmom i osmom gemu, Lajović je dva puta uspeo da oduzme servis Slovencu i odservira za 6:3.

U setu odluke, Lajović je oduzeo servis protivniku u trećem gemu, poveo je sa 2:1, da bi potom na 4:3 Bedene imao šansu da vrati brejk, ali je teniser iz Stare Pazove izdržao.

Poveo je sa 5:3 da bi u narednom gemu na servis Bedena iskoristio prvu meč loptu.

Lajović će u polufinalu igrati sa pobednikom meča između Stefana Karuza i Fakunda Banjisa, dok se Laslo Đere sastaje sa Mađarom Atilom Balašem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve