Protokol o saradnji Teniskih saveza Srbije i Hrvatske

Predsednik Teniskog saveza Srbije (TSS) Mirko Petrović i predsednica Hrvatskog teniskog Saveza (HTS) Nikolina Babić potpisali su u Beogradu protokol o saradnji

Izvor: B92
Podeli
Foto: TSS
Foto: TSS

Cilj ovog protokola je da se tenis kao sport omasovi i da se organizacijom kampova za juniore poveća kvalitet igrača u ovom uzrastu.

Na radnom sastanku u Beogradu pored predsednika Saveza bili su prisutni i izvršni direktor TSS Dušan Orlandić i sportski direktor Aleksandar Bolić, kao i potpredsednici HTS Franc Regina i Neven Nakić, odnosno sportski direktor Jelena Kostanić-Tošić.

Kako se navodi u saopštenju, analizirana su mnoga pitanja i napravljeno je strateško opredeljenje, ukazano je na veliki značaj ove saradnje koja će se u velikoj i pozitivnoj meri odraziti na budućnost tenisa u regionu, sa prevashodnim ciljem da se sport približi deci i razvija sportski duh i prijateljstvo.

Razgovarano je o svim aspektima saradnje, razmeni iskustava i dogovoreno je da saradnja TSS i HTS mora da bude sadržajnija, a već su dogovorene i konkretne akcije, pre svega vezano za juniorske kampove.

Potpisani protokol o saradnji TSS i HTS saveza podrazumeva:
1. Saradnju u razvoju teniskog sporta u regionu
2. Saradnju u organizaciji teniskih kampova
3. Saradnju po pitanju uskladjivanja kalendara takmicenja
4. Saradnju nacionalnih veteranskih organizacija
5. Saradnju nacionalnih sudjiskih organizacija
6. Saradnju nacionalnih trenerskih organizacija
7. Razmena wild karti
8. Regonalnu kordinaciju nacionalnih teniskih organizacija prilikom glasanja u medjunarodnim teniskim organizacijama
9. Sve druge oblike saradnje koji ne nanose stetu potpisnicima, a ni teniskom sportu u celini