Nova vest
Tenis

Sreda, 26.06.2019.

19:28

Olga Danilović na korak do glavnog žreba Vimbldona

Olga Danilović, mlada srpska teniserka, plasirala se u finale kvalifikacija za Vimbldon, pošto je u tri seta pobedila Amandin Hese – 7:6 (2), 6:7 (4), 6:2.

Izvor: PT

Autor: PT

Olga Danilović na korak do glavnog žreba Vimbldona
Photo by Graham Denholm/Getty Images

Danilovićeva, 119. teniserka sveta, posle velike borbe uspela je da savlada Francusku teniserku i u borbi za glavni žreb igraće protiv Beatriz Hadad Maje.

Olga je loše krenula meč, posle šest odigranih gemova imala je brejk zaostatka, ali je uspela da se vrati i odvede set u taj-brejk.

U trinaestom gemu bila je potpuno dominatna i rezultatom 7:2 dobija prvi set.

Tokom drugog seta viđena je drugačija situacija na terenu. Danilovićeva je povela sa 2:0, potom je Hese došla do 4:2 i činilo se da će ubrzo osvojiti ovaj period igre.

Ipak, naša teniserka je uspela da se vrati i izjednači. Ubrzo je usledio novi taj-brejk u kojem je ovoga puta slavila Francuskinja. U trećem setu postojala je samo jedna teniserka na terenu i to je bila Olga.

Danilovićeva rezultatom 6:2 dobija treći set i odlazi u finale kvalifikacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

15 h

U fokusu

Vidi sve