Nova vest
Tenis

Utorak, 25.06.2019.

11:29

Britanski tinejdžer: Samo da izbegnem idola Novaka na Vimbldonu

Mladi britanski teniser Pol Džab jedan je od onih koji su imali sreće da dobiju vajd kartu za učešće na Vimbldonu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Britanski tinejdžer: Samo da izbegnem idola Novaka na Vimbldonu
Photo by Charlie Crowhurst/Getty Images for LTA

Džab (19) koji je 472. na ATP listi, rodom je iz Hala, a nekoliko godina igrao je za Univerzitet Južna Karolina i kaže da mu je idol Novak Đoković.

Džab je ponedeljak u Istbornu poražen od Tejlora Frica sa 6:2, 6:3 i odmah je požurio za London gde će se pripremati za učešće na trećem Grend slem turniru sezone.

"Spreman sam da dam sve od sebe. Nema razloga za strah, u suprotnom bila bi to nepotrebno propuštena prilika za mene. Sve se brzo dešavalo u mom životu, ovih nekoliko nedelja mi je sve promenilo, nadam se da mogu da izađem na kraj sa očekivanjima", rekao je Džab.

Kaže da je odrastao gledajući idola Novaka Đokovića, ali priznaje da ne bi voleo da mu se svetski broj jedan nađe sa druge strane mreže.

"Volim to kako se kreće elegantno i uopšte kako igra. Proučavao sam Novakovu igru jako dugo. Da li mi je san da igram sa njim na Vimbldonu? Verovatno bih imao minimalne šanse, tako da ne bi bilo dobro da se sastanemo", kaže teniser iz Hala.

Kaže da mu je to što je otišao u Ameriku mnogo pomoglo.

"Definitivno ne bih bio u ovoj poziciji da nisam išao tim putem. Na vrhu sam u koledž tenisu, prvi u ovoj sezoni, igrao sam sa dobrim igračima. To mi je pomoglo da se pripremim za ovo što me očekuje. Na koledžu sam ostvario mnogo pobeda. Dobar tenis koji sada igram je zahvaljujući urađenom u prošloj sezoni", zaključio je Džab.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve