Nova vest
Tenis

Sreda, 19.06.2019.

14:25

Đoković: Čak i da mi zasmeta, ne smem da se žalim

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se u Beogradu priprema za predstojeći nastup na Vimbldonu.

Izvor: SV

Autor: SV

Đoković: Čak i da mi zasmeta, ne smem da se žalim
FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL/ bk

Novinare je zanimalo zašto je odlučio da trenira na terenu sa betonskom podlogom uoči takmičenja koje se igra na travi.

“Ako znaš da negde u Beogradu ili Srbiji postoji travnati teren, reci mi pa da idem tamo da treniram“, rekao je Đoković.

On je istakao da se nada da će Srbija uskoro dobiti teren sa travom.

“Ti tereni su najkomplikovaniji za održavanje i zato treniramo na betonu svi mi koji smo ovde, Troicki, Krajinović, Lajović, Tipsarević... Ja ću malo ranije da odem u London, odigraću nekoliko egzibicionih mečeva uoči Vimbdona“, dodao je Đoković.

Kako je naveo, situacija je drugačija u odnosu na prethodnu godinu.

“Tada nisam imao previše mečeva u prvom delu godine, imao sam i operaciju lakta, pao sam na 22. mesto na listi, pa sam imao dovoljno vremena da se pripremim za travu. Imao sam vremena da odigram turnir u Kvinsu, ali sam ove godine, zbog duge sezone na šljaci, odlučio da se fokusiram samo na Vimbldon“, rekao je Đoković.

Srpski teniser je istakao da mu ne smetaju vremenske prilike u Beogradu.

“Malo sam više navikao na sparinu, zbog dugog iskustva igranja i treniranja na različitim podlogama i različitim uslovima u ovom periodu godine. Čak i da mi zasmeta, ne smem da se žalim... Šta više, možda mi ovo i odgovara, dobro je da je toplo, onda će London lakše da padne“, rekao je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve