Nova vest
Tenis

Utorak, 18.06.2019.

19:17

Pobeda Federera na startu turnira u Haleu

Treći teniser sveta, Švajcarac Rodžer Federer plasirao se u drugo kolo turnira u Haleu koji se igra na travnatoj podlozi za nagradni fond od 2,08 miliona evra.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Pobeda Federera na startu turnira u Haleu
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Federer, koji je prošle sezone poražen u finalu od Borne Ćorića, na startu je savladao 57. tenisera sveta, Australijanca Džona Milmana sa 7:6 (1), 6:3.

Meč je trajao ukupno 79 minuta i Federer nije imao previše problema na putu ka drugoj rundi.

U početnom setu nije bilo brejka, Milman se odlično držao, ali je Federer pokazao klasu u taj-brejku. Posle izgubljenog prvog poena, dobio je narednih sedam i rešio set u svoju korist.

U drugom setu, načinio je brejk u šestom gemu za 4:2 posle čega nije imao problema da privede susret kraju, pošto je u devetom gemu iskoristio prvu meč loptu.

Rodžera u drugom kolu očekuje Francuz Žo Vilfred Conga, koji je bio bolji od sunarodnika Benoe Pera, 6:4, 7:5.

Biće to 18. okršaj između Švajcarca i Francuza, nisu se sastajali još od Mastersa u Monte Karlu 2016. godine. Dva poslednja okršaja dobio je Conga.

Inače, Federer ove sezone u Haleu pokušava da dođe do neverovatne desete titule na tom turniru.

Na istom turniru, naš Laslo Đere je poražen na startu od Nemca Jana-Lenarda Štrufa, 6:4, 6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

19 h

U fokusu

Vidi sve