Nova vest
Tenis

Subota, 15.06.2019.

16:50

Đere protiv Nemca na startu u Haleu, Milman protivnik Federera

Laslo Đere je saznao ime protivnika na startu teniskog turnira u Haleu, koji počinje u ponedeljak i igra se za nagradni fond od 2,08 miliona evra.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Đere protiv Nemca na startu u Haleu, Milman protivnik Federera
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

U pitanju je Nemac Jan Lenard Štruf koji je poražen od Novaka Đokovića nedavno na Rolan Garosu.

Đere, koji je ove nedelje na 27. mestu ATP liste, za sada je jedini teniser iz Srbije u glavnom žrebu, a tamo bi mogao da mu se pridruži i Miomir Kecmanović ukoliko u poslednjem kolu kvalifikacija pobedi Portugalca Žoaoa Souzu.

Kada je reč o Đereu, on je sa Štrufom ukrstio reket samo jednom do sada. Bilo je to u januaru na takmičenju u Ouklendu, kada je teniser iz Sente predao meč protivniku pri vođstvu Štrufa od 7:6, 2:0.

Laslo je ove sezone u životnoj formi, kaže da može daobro da odigra i na travi, tako da će biti interesantno videti kako će odigrati protiv igrača kog odlikuje snažan početni udarac.

Prvi nosilac turnira je Rodžer Federer, koji će na startu takmičenja koje je osvajao čak devet pita igrati sa Australijancem Džonom Milmanom.

Federer je prošle godine u finalu izgubio od Borne Ćorića, a domaćini su Švajcarca na žrebu dočekali poklonom - tortom i porukom "dobrodošao kući".

Švajcarski teniser se u Haleu oduvek osežao kao da je kod kuće, a u talno 70 mečeva zabeležio je 63 pobede uz svega sedam poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve