Nova vest
Tenis

Utorak, 21.05.2019.

08:40

Oglasio se Endi Mari, govorio i o Vimbldonu

Britanski teniser Endi Mari izrazio je nadu da će se jednog dana opet vratiti na teren i igrati mečeve u singlu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Oglasio se Endi Mari, govorio i o Vimbldonu
Photo by Julian Finney/Getty Images

Nekada prvi teniser sveta, koji je u februaru imao operaciju kukova, odbacio je mogućnost da ove sezone nastupi na Vimbldonu u singlu, ali je izvesno da bi mogao da igra u dublu.

Mari je proteklih dana trenirao u Londonu sa Australijancem Nikom Kirijosom i potom je dao izjavu za "Tajms".

"Rekao bih da postoje jako mali izgledi da tokom sezone turnira na travi zaigram u singlu. Moguće je da igram u dublu, ali što se tiče singla, nisam još počeo pripreme za tako nešto", rekao je trostruki Grend slem šampion.

Endi je podsetio na svoje reči iz januara na Australijan Openu kada je najavio potencijalno povlačenje.

"Ono što sam ranije rekao je da ako se ne budem dobro osećao je da bih voleo da igram na Vimbldonu i potom se povučem. U zavisnosti od toga kako se budem osećao, mislim da ima više smisla da sebi dam vremena kako bih se uverio da li se osećam dobro pre eventualne odluke da ponovo zaigram u singlu", objasnio je Endi.

Četiri meseca posle operacije, Mari kaže da je tek u početnoj fazi treninga, što nije dovoljno da bi igrao singl mečeve.

"Tek sam počeo da trčim lagano. Da bih se spremio da igru na travi morao bih to da radim barem dve i po do tri nedelje pre turnira u Kvinsu, što bi mi dalo samo pet ili šest dana da počnem da trčlim kako treba. To nije dovoljno", smatra Mari.

Ono što mu daje nadu u kompletan povratak tenisu je primer američkog dubl igrača, Boba Brajana, koji je takođe operisao kukove u 40. godini.

"Ne osećam bol, što je jako bitno. Ostaje mi samo da vidim kako će se kukovi ponašati. Gledao sam Boba Brajana kako igra u dublu posle svega i to mi daje nadu da će sve biti u redu", zaključio je teniser iz Danblejna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

3 h

U fokusu

Vidi sve