Nova vest
Tenis

Subota, 18.05.2019.

20:00

Novak poslednjim atomima snage stigao do finala u Rimu!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se plasirao u finale Masters turnira u Rimu, pošto je u veoma teškom duelu savladao Dijega Švarcmana (6:3, 7:6(2), 6:3).

Izvor: SV LN

Autor:SV LN

Novak poslednjim atomima snage stigao do finala u Rimu!
Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Srpski teniser je osvojio prvi set bez većih poteškoća sa 6:3, da bi u drugom bio viđen pravi spektakl koji je na kraju, u taj-brejku, pripao omalenom Argentincu.

Prvi deo odlučujućeg seta je protekao u mirnom ritmu, a u šestom gemu je Đoković uspeo da osvoji gem na servis protivnika i da do kraja ne dozvoli takav ishod na drugoj strani.

Prvi set je protekao u mirnom ritmu, teniseri su čuvali svoj servis, ali je Đoković pokazao više i u svakom statističkom parametru je bio bolji rival.

Po završetku sedmog gema, srpski teniser je krenuo u ofanzivu, stigao do jedne brejk šanse i iskoristio je za 5:3.

U narednom gemu Švarcman je osvojio samo jedan poen i to prilikom spasavanja prve set lopte, a već drugu je Novak realizovao i poveo sa 1:0.

Iako je bilo "viđeno" da će Novak u istom ritmu nastaviti, protivnik mu to nije dozvolio i u spektakularnom šestom gemu drugog seta napravio brejk.

Taj momenat je pokrenuo niz od još tri uzastopna gema sa brejkovima, ali je Đoković na kraju uspeo da vrati stvari na početak i omogućio sebi da se u taj-brejku bori za osvajanje drugog seta.

Vredi istaći i da je odlučujući poen u toj nameri dobio posle greške sudija, koje nisu uvidele da je njegov servis bio sa druge strane linije, kako je zaista bili i kako je tvrdio Argentinac.

U taj-brejku je Švarcman napravio dva mini brejka u šestom i sedmom poenu, a na kraju je povezao četiri poena i odveo meč u treći set.

Ispitivanje snaga, pa zatišje pred buru - verovatno je to najbolji način da se opiše kako je izgledalo prvih pet gemova trećeg seta.

U prva dva su teniseri su protivnicima dozvoljavali po dva poena, a u naredna tri niti jedan prilikom svog servisa.

Bura se dogodila u šestom gemu, u kom su obojica praktično ostali bez snage, a Đoković je u jednom trenutku morao da se savije kako bi došao do daha.

Ipak, sve je vredelo jer je srpski teniser osvojio gem na servis Argentinca i stekao kapitalnu prednost pred finiš seta, u kom ga Švarcman nijednom nije ozbiljnije ugrozio.

Đoković će se u finalu Masters turnira u Rimu sastati sa Rafaelom Nadalom, u nedelju od 16.00.

Detaljan tok meča pronađite u našem LIVE BLOGU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

246 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d