Zašto je Kirjos pobesneo i da li će biti suspendovan? VIDEO

Nik Kirjos drugi dan zaredom bio je u centru pažnje na Mastersu u Rimu, a ovoga puta skandal je van terena prešao na teren – zašto?

LNIzvor: B92
Podeli
Photo by Alex Pantling/Getty Images
Photo by Alex Pantling/Getty Images

U meču drugog kola protiv Norvežanina Kaspera Ruda igrao se treći set, a do potpunog kolapsa Kirjosovog mentalnog sklopa došlo je na samom početku tog dela igre.

Kirjosa je početkom trećeg seta poremetilo mnogo stvari – ponašanje publike, ponašanje sudija i to što je izgubio gem.

Sve je krenulo tokom svog servis gema za Australijanca, u kojem je servirao da potvrdi brejk. Tokom tog gema Kirjos je "poludeo" jer se, navodno, neko iz publike kretao na tribinama u trenutku kada je on izvodio prvi servis.

On je tada odlučio da započne svoju svađu sa publikom, koja mu je usput i neretko upućivala zvižduke.

Pravdu je pokušao da pronađe kod supervizora, ali mu to nije pomoglo. Delilac pravde mu je preporučio da nastavi meč, a Kirjos je to i učinio.

Ipak, nije se još dugo zadržao na terenu. Kada je izgubio svoj servis gem otišao je ka klupu vidno revoltiran i, kao što ste već videli, istresao bes na reketu, bacio flašicu i stolicu na teren, te nastavio da se raspravlja sa publikom.

Govorio je publici i svom timu "da je završio sa ovim mečom" i pokušavao da nekome objasni šta se tačno desilo. Sudija mu dodelio pretposlednju kaznu pred disvkalifikaciju – gubitak celog gema – a Australijanac je pružio ruku njemu i protivniku, a zatim se spakovao i napustio teren.

Sudija iz stolice je tokom Kirjosovog divljanja pozvao supervizora na teren, kako bi diskvalifikovao Australijanca, ali ga je sam igrač preduhitrio i odšetao sa terena, tako da nije potpuno jasno da li je Kirjos diskvalifikovan ili je predao meč, što će biti dosta bitno.

Ukoliko se kao zvanični razlog navede diskvalifikacija Kirjosu će biti oduzet sa nagradni fond koji je do sada zaradio, biće mu naplaćen smeštaj i izgubiće sve poene koje je zaradio plasmanom u drugo kolo.

Takođe, ukoliko se direktor turnira u Rimu odluči na takav potez, može da podnese prijavu ATP protiv Kirjosa, kojom bi Australijanac mogao da bude dodatno suspendovan.

Rud je prošao u treće kolo, gde će za protivnika imati Argentinca Huana Martina del Potra. Bolji iz tog meča za protivnika u četvrtfinalu ima će, potencijalno, Novaka Đokovića.

Kako je sve izgledalo pogledajte na nekoliko priloženih video-snimaka koje je zabeležio jedan Tviter korisnik sa lica mesta.