Nova vest
Tenis

Utorak, 14.05.2019.

18:03

Federer kritikovao organizatore zbog dupliranja cene karata

Rodžer Federer će posle dužeg vremena u sredu 15. maja odigrati meč na Mastersu u Rimu.

Izvor: Z.K./LN

Autor: Z.K./LN

Federer kritikovao organizatore zbog dupliranja cene karata
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Osvajač 20 Grend slem titula igra pri put u Rimu posle tri godine, a protivnik mu je Portugalac Žoao Sousa koji je pobedio Frensisa Tijafoa sa 6:3, 6:7 (3), 7:6 (4).

Federer je u Rim došao posle četvrtfinala na Mastersu u Madridu gde je izgubio od Dominika Tima, koji je potom izgubio od Novaka Đokovića.

Rodžer nikada nije uspeo da osvoji pehar na turniru u Rimu. Igrao je četiri puta u finalu, 2003. je izgubio od Feliksa Mantilje, tri godine kasnije od Rafaela Nadala, kao i 2013, dok je 2015. izgubio od Novaka Đokovića.

"Volim ovaj grad, tako me čini srećnim. Oduvfek sam uživao da igram u Italiji. To je zemlja u kojoj sam kao junior možda i najviše igrao. Dolazak ovde na juniorske turnire posle takmičenja u Švajcarskoj je bila najnormalnija stvar. Ovde postoje veoma jaki turniri za juniore. Tako da volim da boravim ovde, naročito u Rimu", zaključio je Federer.

Predsednik Italijanske teniske federacije objavio je da je turnir u Rimu duplirao cenu karata za sredu, dan kada će prvi meč odigrati Rodžer Federer. Švajcarac je tu odluku kritikovao.

"Čuo sam da neki navijači nisu srećni zbog toga. Cela situacija je veoma razočaravajuća. Italijanska federacija je to 'upakovala' na način da nagrađuje navijače koji su ranije kupili karte, što je dosta čudno", istakao je Federer i dodao:

"Nadam se da to neće uticati na činjenicu da sam veoma srećan što sam ovde. Nadam se da će biti dosta publike i da će biti dobra atmosfera. Volim da igram ovde, baš sam jako motivisan da odigram dobro. Moje uzbuđenje ne može biti jače".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve