Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 13.05.2019.

09:50

Đoković miran na vrhu ATP liste

Trijumfom u Madridu Novak Đoković je obezbedio ostanak na prvoj poziciji ATP liste barem još nekoliko meseci.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Đoković miran na vrhu ATP liste
Photo by Alex Pantling/Getty Images

Đoković je za trijumf u prestonici Španije dobio 1.000 poena, tako da na novoj ATP listi ima 4.170 poena prednosti u odnosu na najvećeg rivala, Rafaela Nadala.

Samo ove nedelje Novak je povećao razliku u odnosu na Španca za novih 755 poena, tako da je takmičenje u glavnom gradu Španije iskoristio na najbolji mogući način.

Tako je Novak uspeo da obezbedi nove nedelje na čelu ATP liste, i može biti miran tokom letnjeg perioda.

Đoković je započeo 251. nedelju vladavine i logika kaže, da ukoliko bude igrao na svom nivou, može da bude miran celo leto, tačnije do kraja avgusta i nastupa na US Openu.

Dobra stvar za Novaka je što Nadal nove poene ne može da dobije u Rimu i Rolan Garosu gde brani titule, tačnije ukupno 3.000 poena, naspram Novakovih 360.

To praktično znači da mu bolji rezultati ove sezone na "Foro Italiku" i Rolan Garosu daju priliku da akumulira još bodova.

Tek od Vimbldona kreće onaj deo sezone u kom je Đoković prošle sezone blistao i osvojio veliki broj poena, koji su mu pomogli da načini spektakularan povratak na teniski tron.

Đoković do kraja sezone brani još 8.710 poena, a Nadal 5.440.

Inače, u poretku prvih deset, bilo je određenih pomeranja. Dominik Tim je napredovao za jedno mesto i potisnuo je Aleksandera Zvereva na petu poziciju, Kei Nišikori je napredovao za jedno, a Stefanos Cicipas za dve pozicije i on je sada sedmi.

Marin Čilić se sa 11. pomerio poziciju više i ponovo je u Top 10.

Dušan Lajović je pao za sedam pozicija i sada je 31. dok je Laslo Đere sačuvao 32. mesto. Miomir Kecmanović je sa 83. pao mesto niže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve