Milić pobednik juniorskog teniskog turnira u prokuplju

Pobednik Međunarodnog teniskog turnira "Prokuplje open 2019" za dečake i devojčice do 12 godina je Ognjen Milić, koji je u finalu" pobedio Vuka Kruščića.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Photo by Julian Finney/Getty Images
Photo by Julian Finney/Getty Images

Kruščić i Milić su zajedno osvojili turnir u dublu, pošto su u finalu pobedili bugarske tenisere Ivajla Simeonova i Vitorija Stankova.

Među devojčicama is Srbije najbolje se plasirala Aleksandra Stevanović, koja je zauzela drugo mesto, pošto je u finalu izgubila od Ruskinje Marije Mesianskaje.

Pobednice u dublu su Iva Lakić iz Crne Gore i Lana Petković iz Bosne i Hercegovine, koje su u finalu pobedile Janu Premović i Slovenku Elu Plošnik.

Jovan Tomović iz Crne Gore i Lana Petković iz Bosne i Hercegovine osvojili su titule prvaka na utešnom turniru, a Nikola Matović i Katarina Milošević iz Srbije bili su drugi.

Veliki kvalitet na turniru pokazao je prvak Srbije Ognjen Milić, koji je u poslednjih mesec i po dana osvojio tri titule u singlu i dve u dublu na evropskim turnirima.

Osim u Prokuplju, on je trijumfovao na turniru u Ulcinju, a pobedu u singlu i drugo mesto u dublu, sa Vukom Kruščićem, ostvario je u Zagrebu na 35. "Memorijalu Slavoj Greblo".

Na turniru koji se 12. put organizovao u Prokuplju nastupilo je 70 mladih tenisera iz Evrope i sveta, među kojima 33 iz Srbije.

Organizatori ovog turnira, koji se održava u sklopu Tennis Europe Junior Tour, su grad Prokuplje i Teniski klub Topličanin.