Nova vest
Tenis

Četvrtak, 09.05.2019.

18:59

Vavrinka u četvrtfinalu Mastersa u Madridu

Švajcarac Stan Vavrinka plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Madridu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Vavrinka u četvrtfinalu Mastersa u Madridu
Photo by Alex Pantling/Getty Images

On je u susretu osmine finala pobedio šestog nosioca, Japanca Keija Nišikorija sa 6:3, 7:6 (3).

Meč je trajao ukupno 97 minuta i vavrinka je pokazao da je u boljoj formi od Japanca, koji je u prethodnom kolu bio bolji od Uga Delijena iz Bolivije u tri seta.

Vavrinka je bolje počeo susret, načinio je brejk u drugom gemu, potom poveo sa 3:0.

Sve što mu je bilo potrebno do kraja seta jeste da bude siguran na svom servisu, što se i dogodilo, jer nije dozvolio Nišikoriju nijednu priliku za brejk, a iskoristio je prvu set loptu u devetom gemu za 6:3.

Japanac je zaigrao u nastavku čvršće, na 2:1 u drugom setu imao je brejk loptu u četvrtom gemu, ali nije uspeo da je iskoristi.

Na 4:4, Vavrinka je na servis Japanca propustio dve prilike za brejk, a kako su do kraja seta osvajali gemove na svoj servis, odluka o pobedniku seta i meča pala je u taj-brejku.

Vavrinka je uz mini brejk stigao do 3:0, potom je Nišikori uspeo da smanji na 4:3, ali onda je Stan dobio tri poena u nizu i tako stigne do pobede, osme u ukupno 12 okršaja sa Japancem.

Švajcarski teniser će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom meča između Rafaela Nadala i Amerikanca Frensisa Tijafoa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve