Nova vest
Tenis

Četvrtak, 09.05.2019.

17:27

Federer spasao dve meč lopte, pa pobedio Monfisa

Rodžer Federer i Gael Monfis odigrali su odličan meč u osmini finala Mastersa u Madridu, a slavio je Švajcarac sa 6:0, 4:6, 7:6 (3).

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Federer spasao dve meč lopte, pa pobedio Monfisa
Photo by Julian Finney/Getty Images

Bio je to njihov 14. meč, Švajcarac u pobedama vodi sa 10:4, ali do ove pobede Rodžer nije došao nimalo lako, naprotiv, morao je da spasi čak dve meč lopte.

Takođe, ovo im je bio prvi meč u Madridu, a Federeru je ovo bila šesta pobeda nad Monfisom naspram dva poraza na najsporijoj podlozi.

Kada igraju Federer i Monfis uvek je interesantno, a tako je bilo i ovog puta na centralnom terenu kompleksa "Kaha Mahika".

Meč je trajao puna dva sata i obilovao je neobičnim preokretima in oscilacijama u igri dvojice tenisera, ali kada se na kraju odlučivalo o tome ko će u četvrtfinale, presudili su nervi Švajcarca i bolja igra u ključnim poenima.

Kako je krenulo, činilo se da će Federer bez većih problema stići do novog trijumfa. Svega 19 minuta mu je trebalo da protutnji kroz prvi set i osviji ga sa nulom, ali Francuz se pribrao i zaigrao daleko bolje u nastavku meča.

Napravio je Gael brejk u drugom gemu, potom poveo sa 3:0 i činilo se da će Federer lako posustati u tom delu igre, ali posle 1:4 rodžer je vratio brejk, dobio tri gema u nizu za 4:4.

Na 4:4 Federer nije iskoristio priliku za brejk, da bi na 5:4, Monfis iskoristio drugu brejk i set loptu i tako izjednačio u setovima.

U trećem setu, situacija kao preslikana iz drugog seta. Ponovo je Monfis napravio brejk u drugom gemu, imao prednost od 3:0 i 4:1, da bi se Federer vratio spektakularno u meč i stigao do 4:4.

Na 5:5, Federer nije iskoristio brejk loptu, Monfis je poveo sa 6:5, a onda u najdužem gemu na servis Rodžera stigao dva puta do meč lopte, međutim, Federer je sve to izdržao i izborio taj-brejk.

U njemu je bio dominantan, poveo je sa 3:0, potom sa 6:1 i tu više nije bilo povratka za Monfisa, koji je, istina, dobio dva poena na svoj servis, da bi Federer servis vinerom završio meč.

Švajcarca u četvrtfinalu očekuje duel sa Austrijancem Dominikom Timom koji je u osmini finala pobedio šampiona Mastersa u Monte Karlu, Fabija Fonjinija sa 6:4, 7:5.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve