Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 06.05.2019.

21:40

"Đokovićev trener se više fokusirao na njegovu ishranu nego na igru"

Toni Nadal, stric proslavljenog španskog tenisera Rafaela Nadala, pričao je o ishrani Novaka Đokovića, kao i drugim stvarima vezanim za sport.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Toni je razgovor započeo pričom o tome kako spoljašnji faktori mogu da utiču na karijeru tenisera.

"Imate biomehanička istraživanja, statistiku, video-analizu, ishranu... Kako su jeli Maradona, Mesi i Ronaldinjo? Da li su jeli isto? Živimo u svetu koji vode brojke, gde gubimo fokus na ono što je ključno. Rafael je odrastao i mnogo godina proveo igrajući i razmišljajući samo o tome kako da udari lopticu tamo gde se protivnik ne nalazi", izjavio je Toni Nadal.

Kako kaže Toni, Rafa sada mnogo više pažnje obraća na ishranu, ali to njegovog strica ne zanima. On je takođe dodao da se Novakov trener više fokusirao na ishranu svog štićenika nego na igru, ali nije naveo na kojeg je trenera tačno mislio.

"Rafael se sada mnogo više brine o svojoj ishrani, ali mene to ne zanima. Dosta su pričali o tome kada je Đoković promenio način ishrane, kada je jeo sve bez glutena, a sada je broj 1. Iznenadilo me je to što je njegov trener više fokusirao na to šta je on jeo, nego na samu igru. Gluten nije imao uticaj na to da li će Đoković pobediti", jasan je Rafin stric.

On je naveo još jedan primer distrakcija koje dolaze van terena, pre svega u modernom dobu.

"Tenis igrate sa šest reketa. Kada je Rafael imao 15, 16 godina, njegov agent Karlos Kosta je primetio da su mu svi reketi drugačiji. Kako možete da igrate sa različitim reketima? Od tada su počeli da se stvaraju problemi, a do tada ih nije bilo. Sada vam smeta i boja reketa...", zaključio je Toni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve