Nova vest
Tenis

Petak, 26.04.2019.

14:04

"Neki teniseri nemaju manire, foliraju se da bi ispali simpatičniji"

Nemački teniser Jan-Lenard Štruf kaže da neke njegove kolege iz profesionalnog tenisa "nemaju manire".

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Štruf se u razgovoru za Teniski magazin usaglasio sa kolegom Robinom Haseom, koji je u ranijem intervjuu rekao ono što je Nemac sada i potvrdio.

"On je apsolutno u pravu. Neki igrači nemaju manire. Ne pozdrave se, ne pospreme za sobom. Ja uživam igrajući profesionalni tenis, ali sam srećan što posle penzije neću morati da vidim neke ljude", otkrio je Štruf i dodao:

"Oni se u javnosti predstavljaju kao totalno drugi ljudi jer žele da ispadnu simpatičniji. Ja to ne želim, to nisam ja".

Nemac, nažalost, nije hteo da otkrije o kome se tačno radi.

Istakao je i da nije lako nositi se sa porazima.

"Često je teško nositi se (sa porazima), ali takođe uživam i u uspehu. Svake proklete nedelje 31 od ukupno 32 igrača ode sa turnira poražen. Čak iako sam dobro odigra, sa turnira odem sa negativnim osećanjima", kaže Jan-Lenard.

Dvadesetogodišnjak iz Varstajna je 2018. godinu završio sa učinkom od 23 pobede i 25 poraza, na 57. mestu ATP rang liste.

"Ponekad (zbog poraza) otkažem dogovore koje sam imao narednog dana, ne želim ni sa kim da se zabavljam. I poraza, ipak, mogu da crpim snagu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve