Šta kažu Rodžer i Novak o "selidbi"?

Najbolji svetski teniseri reagovali su na vest da će Torino i hala "Pala Altipur" biti domaćin završnog ATP tur finala od 2021. do 2025. godine.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Među prvima su se oglasili Rodžer Federer, Novak Đoković, Kevin Anderson, Borna Ćorić i Fabio Fonjini, pobednik na nedavno završenom Mastersu u Monte Karlu.

Iako je bilo dosta govora o tome da li takmičenje treba da se premseti iz londonske "O2 Arene", konačna odluka je doneta i mišljenja su podeljena. Igrači su čini se zadovoljni odlukom.

Rodžer Federer se samo kratko oglasio putem Fejsbuka.

"Uzbudljivo novo poglavlje ATP tura", napisao je Švajcarac.

Novak Đoković, svetski broj jedan poručio je da je uzbuđen što će se ubuduće završni mastersi igrati u italijanskom gradu.

"Ovo je turnir koji se i ranije selio, tako da sam veoma uzbuđen što će Torino biti domaćin od 2021. Imamo još dve godine do tada, ali znam da će igrači biti oduševljeni što će se igrati tamo i nadam se da ću i sam biti deo tih posebnih događaja", poručio je Đoković.

Fabio Fonjini je oduševljen što će se dešavati u njegovoj zemlji.

"U ovom trenutku italijanski tenis stoji sasvim dobro. Imamo najvažniji turnir sezone u Itaaliji. Igrao sam na ATP tur finalima u dublu, i svi vole da budu deo takmičenja. Srećan sam što je moja zemlja dobila priliku da načiniiskorak i poboljša nešto što se smatra najboljim turnirom godine", poručio je Fonjini.

Kevin Anderson je čestitao Torinu na dobijanju organizacije uz opasku da se nada da će tamo igrati, dok je Borna Ćorić takođe izrazio nadu da će imati prilike da zaigra tamo.