"Ljubav i mir ne funkcionišu kod Novaka"

Greg Rusedski, nekadašnji četvrti teniser sveta, smatra da Novak Đoković igra najbolji tenis kada ima vatru u očima, a ne kada širi ljubav i mir na terenu.

PTIzvor: B92
Podeli
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

* Kraj za Novaka u Monte Karlu, ništa od srpskog polufinala

Najbolji teniser sveta eliminisan je u četvrtfinalu Monte Karla od Danila Medvedeva, i još jednom je pokazao da se ne nalazi u najboljoj formi.

Đoković od završetka Australijan opena igra toplo-hladno, više hladno nego toplo, a Rusedski kaže da mu je potrebno da vrati onu vatru u očima.

"Zanimljivo, Marijan Vajda pre je rekao da ljubav i mir možete širiti van terena, ali i ne na terenu. Iznenada, Đoković je zaigrao. Ta ljubav i taj mir ne funkcionišu najbolje kod Novaka. Potrebna mu je vatra u očima kako bi se oslobodio frustracije", kaže Rusedski i nastavlja:

"To (ljubav i mir) ne radi kod njega, to nije on. To vam je kao kada biste rekli Nadalu 'nemoj da stežeš pesnicu, nemoj da iskazuješ emocije'. Nadal ne bi bio isti teniser. Formula koja je Đokovića dovela do prvog mesta je strast i emocija na terenu".

Njegova koleginica i nekadašnja teniserka Daniela Hantuhova ima slično viđenje stvari.

"Razlika između toga kada Federer kaže da je protivnik bio bolji od njega je to što on to ljutito prizna, i to je dobro. To je za mene normalna rekacija, a Novak mi je sada delovao previše fino. Ako ste prvi teniser sveta nećete reći da ste srećni što je vaš protivnik pobedio", rekla je ona.

Đoković je poražen u tri seta od Medvedeva i sada ga čeka mala pauza, pa potom turnir u Madridu koji je na programu od šestog do 14. maja.