Nova vest
Tenis

Petak, 19.04.2019.

15:15

Lajović: Osećam olakšanje, mnogo mi znače pobeda i polufinale u Monte Karlu

Dušan Lajović je posle još jedne odlične partije stigao do polufinala Mastersa u Monte Karlu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Lajović: Osećam olakšanje, mnogo mi znače pobeda i polufinale u Monte Karlu
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Srpski teniser je sa 6:4, 7:5 pobedio 96. igrača sveta, Italijana Lorenca Sonega i tako ostvario svoj najbolji rezultat u karijeri na ovom turniru.

Lajović još nije izgubio set na turniru što pokazuje da je u odličnoj formi i da je u sezonu turnira na šljaci došao izuzetno spreman, o čemu svedoče i pobede nad igračima poput Davida Gofana i Dominika Tima.

Lajoviću je ovo prvo masters polufinale u karijeri i to će mu mnogo značiti u nastavku sezone.

"Osećam veliko olakšanje, pokazao sam sebi da mogu da doguram daleko i na ovakvom turniru. Turnir još nije završen, ali osećam zaista veliko zadovoljstvo. Zadovoljan kako sam igrao do sada. Biti u polufinalu mastersa, to je zaista nešto što će mi maksimalno podići samopouzdanje, nadam se da neće biti jedino", izjavio je srpski teniser.

Dušanu je ovo bilo drugo četvrtfinale turnira Serije 1.000. Prošlke godine igrao je u četvrtfinalu u Madridu u kojem je poražen od Kevina Andersona.

"Pokušao sam da se držim taktike u ključnim poenima. Znao sam da ako budem igrao dobro, ako ne popustim, da će mu biti teško da osvoji poen i uspelo mi je. Spasao sam priličan broj brejk poena", zadovoljan je Lajović.

Posle ovog turnira očekuje ga značajan skok na ATP listi, obezbedio je najmanje 32. poziciju.

"Ovaj nivo igre je nešto što ću morati da imam na umu, želim da tako dobro igram i ubuduće. Nadam se da ću nastaviti u istom stilu i na nekoliko predstojećih turnira", optimista je Lajović, koji je pozvao publiku da ga podrži i u subotu u polufinalu.

U njemu će igrati sa pobednikom meča između Novaka Đokovića i Danila Medvedeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve