Nova vest
Tenis

Petak, 19.04.2019.

11:00

Lajović blista, igraće u polufinalu u Monte Karlu

Dušan Lajović je posle pobede u dva seta nad Italijanom Lorencom Sonegom, 6:4, 7:5 uspeo da se plasira u polufinale Mastersa u Monte Karlu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Lajović blista, igraće u polufinalu u Monte Karlu
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Tako je nastavio sjajan niz rezultata ove nedelje u kneževini i posle pobeda nad Davidom Gofanom i Dominikom Timom, ostvari još jedan veliki rezultat.

Očekivalo se da će Lajović, koji je na turnir stigao kao duplo bolje rangiran teniser od Italijana (48. mesto, naspram 96.), dominirati u današnjem meču i to se i dogodilo.

Prikazao je još jednu veoma dobru partiju po vetrovitom vremenu u Monte Karlu i sada ga očekuje zaslužena nagrada, meč za plasman u finale, a protivnik će mu biti bolji iz meča između Novaka Đokovića i Rusa Danila Medvedeva.

Ipak, treba čestitati i Lorencu kojeg očekuje skok od oko tridesetak mesta na listi pošto je utrasdio mnogo, probio se u glavni žreb iz kvalifikacija i stigao do četvrtfinala, ali tu je morao da pruži ruku boljem i u ovom momentu spremnijem igraču.

U početnom setu, suočio se Lajović sa brejk loptom u šestom gemu, ali je izdržao, a potom u nardnom gemu napravio brejk za 4:3.

Uspeo je da ga "overi" u narednoms ervis gemu, a potom nešto kasnije posle 46 minuta igre i da dođe do početnog seta.

Činilo se da će sve ići glatko, naročito kada je Lajović uspeo da napravi brejk i na startu drugog seta i povede sa 2:0, ali nije bilo tako.

Uporni Italijnan se nije predavao, posle 1:3 stigao je do 4:3. Imao je na 5:4 i set loptu, ali se Lajović izvukao iz neprilike, izjednačio na 5:5 i potom dobio naredna dva gema za prvo polufinale u Monte Karlu.

Plasmanom među četiri najbolja, Lajović je obezbedio skok sa 48. na 32. mesto ATP liste, dok bi ga pobeda u polufinalu dovela na poziciju oko 24. mesta.

Sve detalje susreta između Lajovića i Sonega mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve