Nova vest
Tenis

Četvrtak, 18.04.2019.

11:20

"Novakova igra nema ograničenja"

Grčki teniser Stefanos Cicipas prisetio se prvog susreta sa Novakom Đokovićem i ujedno pričao i o njegovim sposobnostima.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Cicipas je otkrio da je prvi put upoznao Novaka upravo na Mastersu u Monte Karlu, na kojem se obojica trenutno nalaze.

Novak i Stefanos su se susreli kada je Grk imao samo osam godina.

"Vidite ovu stazu poret terena za trening? Tu sam prvi put upoznao Novaka Đokovića. Bio sam dosta mlad, prvi put sam bio ovde. Čak imam i sliku sa Đokovićem, kada sam imao osam godina. Moj otac mu je rekao da ćemo jednog dana igrati jedan protiv drugog", rekao je Cicipas.

Možda je tada bilo malo verovatno, ali se obestinilo. Cicipas ne samo da je odigrao meč protiv Đokovića, već ga je i pobedio u Kanadi prošle godine.

"Tada je to bilo suludo, ali evo nas... Imam tu sliku negde, kod kuće, moram da je pronađem. Što se tiče Novaka, on nema ograničenja u svojoj igri, a to smo videli već dovoljno puta", dodaje Cicipas.

Cicipasa očekuje veoma naporan raspored, jer se prijavio na učestvovanje u Barseloni, Eštorilu, Madridu, Rimu i Rolan Garosu, pored Monte Karla.

"Posle dosta vremena provedenih na betonu dugo nisam osetio šljaku. To je verovatno bilo u julu prošle godine. Drugačija je podloga i izaziva drugačije razmišljanje. Postoji dosta stvari na koje moram da se naviknem", zaključio je Grk.

Cicipas nije uspeo da izbori novi duel sa Đokovićem u Monte Karlu, pošto je izgubio meč osmine finala protiv Medvedeva, dok je srpski teniser prošao dalje pobedom protiv Frica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

19 h

U fokusu

Vidi sve