Nova vest
Tenis

Utorak, 16.04.2019.

21:45

Janko: Prestani da se baviš politikom; Novak: Ima smisla

Novak Đoković osvrnuo se na zanimljiva viđena koja je nedavno imao njegov sunarodnik i prijatelj Janko Tipsarević.

Izvor: LN

Autor: LN

Janko: Prestani da se baviš politikom; Novak: Ima smisla
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Tipsarević je nedavno dao opširan intervju za "The Tennis Podcast", a u jednom trenutku je pozvao na oprez vezano za moguću selidbu Grend slemova.

"Mi, igrači, moramo da shvatimo da postoji mogućnost da se Rolan Garos preseli u Rim, Melburn u Peking... Moramo da verujemo da je moguće da se Vimbldon stvarno preseli u Abu Dabi", izjavio je Tipsarević.

Novak je, posle pobede nad Kolšrajberom u drugom kolu Monte Karla, rekao da je imao priliku da odsluša Jankov intervju.

"Slemovi imaju istoriju staru više od 120 godina i to moramo da poštujemo, kao i tradiciju i sve ostalo. Ali, u isto vreme, moramo da balansiramo to sa evolucijom ovog sporta. Da li je moguće, da li je to budućnost – ne znamo. Sve je moguće", kazao je Đoković.

Tipsarević je, tokom istog razgovora, rekao da je Novak odbio da posluša njegov savet i da se povuče sa mesta predsednika ATP Saveta igrača.

"Njegov komentar vezan za moju umešanost u tenisku politiku, iz određenog ugla, ima smisla. Time bih sačuvao energiju i ostao fokusiran na ono što mi je najbitnije, na tenis i porodicu", rekao je Novak.

Ipak, najbolji teniser sveta kaže da bi bilo neodgovorno da se sada, kada je najteže, povuče sa funkcije.

"U isto vreme ja sam doneo odluku da budem deo toga, delom jer osećam kao da igrači žele da tako i bude. Ja sam bio reizabran za tu ulogu. Svima nam je jasno da je ovo veoma bitno vreme za tenis sa mnogo promena, mnogo novih turnira, mnogo novih pravila. Sve što se dešava (sa ITF-om i ATP-jem) je veoma ozbiljno. Utiče na mnogo igrača i to je nešto o čemu je najbitnije pričati, trenutno", zaključio je prvi "reket" sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

10 h

U fokusu

Vidi sve