Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 15.04.2019.

10:34

Cicipas se pokajao zbog optužbi na Federerov račun

Grčki teniser Stefanos Cicipas se pokajao što je pomenuo Rodžera Federera kada je optužio sudiju da privileguje američke tenisere braću Brajan.

Izvor: LN

Autor: LN

Cicipas se pokajao zbog optužbi na Federerov račun
EPA-EFE/ALI HAIDER

Cicipas je optužio sudiju Đanluku Moskarelu da Brajanima dozvoljava ono što ne bi drugim teniserima, kao što je na primer Federer.

On je zatim izjavio da "Federer nije kriv što ga sudije štite", ali je sada promenio mišljenje za skoro 180 stepeni.

"Nakon što sam proveo dosta vremena razmišljajući o tome tokom odmora shvatio sam da nisam u stvari to hteo da kažem. Ono što sam mislio bilo je skroz drugačije. Rekao sam to tokom meča, ne znam da li je mikrofon 'uhvatio'... Pogrešio sam, priznajem, to nije dalo ni izbliza sliku o onome što sam mislio. Ne znam zašto sam to rekao", pokajao se Cicipas tokom konferencije u Monte Karlu.

Grk ipak dodaje da postoji problem sa privilegovanjem.

"Postojale su situacije u prošlosti sa igračima koji troše previše vremena između poena. Ne želim nikoga da imenujem, ali to mi je poprilično zasmetalo i bio sam ogorčen jer bi sudije ćutale. A, kada bih ja uradio isto, dobio bih opomenu ili kaznu – i to je sve što sam hteo da kažem", kaže Cicipas.

On dodaje da nije hteo da "uvuče" Federera u polemiku oko privilegovanja tenisera.

"Nisam precizirao šta sam mislio. Pomenuo sam Rodžera, ali sve što on radi ne zahteva mnogo vremena. Oduvek je držao isti momentum i pogrešio sam".

Federer se oglasio nakon što ga je Stefanos "optužio" rekavši da ne misli da dobija privilegije i dodavši da iskusne sudije jednostavno bolje poznaju iskusne teniser, naspram igrača iz buduće generacije koji se još nisu ostvarili na Turu.

"Apsolutno je tako. Oni imaju više iskustva sa sudijama i sudije ih bolje poznaju. Znaju kako da se ophode prema njima, a ja sam još uvek samo 'klinac' i novajlija na Turu. U mom slučaju su takve stvari drugačije... Recimo", zaključio je 20-godišnji Cicipas sa osmehom na licu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve