Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 01.04.2019.

16:17

"Nije Federer kriv što ga sudije štite"

Grčki teniser Stefanos Cicipas oglasio se povodom optužbe na račun sudije o privilegovanju američkog dubla Boba i Majka Brajana.

Izvor: LN

Autor: LN

Photo by Julian Finney/Getty Images

Cicipas je u paru sa Kulhofom poražen u finalu dubla Mastersa u Majamiju, upravo od braće Brajan, a tokom drugog seta je optužio italijanskog sudiju Đanluku Moskarelu da Amerikancima daje privilegije.

On je, u žustroj raspravi sa Moskarelom, uporedio ono što je Italijan radio sa privilegijama koje daje i Rodžeru Federeru, pored ostalih.

Povodom komentara Grka su na Tviteru upitali šta je tačno mislio.

"Mislim da igrači koji su ostvarili odlične karijere i igrači koji su zaslužili dosta poštovanja u tenisu imaju privilegije kod određenih pravila i sudijskih odluka. To sam osetio i sam nekoliko puta kada sam igrao protiv takvih igrača i mislim da je to pomalo nepošteno", napisao je Cicipas.

On se osvrnuo i na komentar o Federeru.

"Rodžer Federer će zauvek biti moj omiljeni igrač, bez obzira na sve. Ne želim njega da 'uvučem' u ovo. Nije njegova krivica, niti namera, već je to posledica sudija koje žele da ih zaštite više nego što bi trebalo. Ništa više od toga", dodao je osmi teniser planete.

Cicipas je odgovarao i na druga pitanja navijača, a ako vas zanima na koja možete pogledati u priloženom Tviter linku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve