Nova vest
Tenis

Subota, 30.03.2019.

08:15

Federer razbio snove Šapovalova, sa Iznerom u finalu Majamija

Rodžer Federer će u nedelju igrati jubilarno, 50. finale na jednom turniru Serije 1.000. Švajcarac je u polufinalu bio bolji od Denisa Šapovalova, 6:2, 6:4.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Federer razbio snove Šapovalova, sa Iznerom u finalu Majamija
Photo by Al Bello/Getty Images

Federer je posao u polufinalu protiv kanadskog tinejdžera završio za svega 74 minuta i sada ima veliki priliku da osvoji 28. masters titulu.

Njegov protivnik u velikom finalu biće Amerikanac Džon Izner koji je pretgodno bio bolji od drugog kanadskog tinejdžera, Feliksa Ožea Alijasima, 7:6 (3), 7:6 (4).

Federer je u početnom setu dva puta načinio brejk,. u trećem i petom gemu i to mu je bilo dovoljno da posle 36 minuta povede u meču.

Igrao je Švajcarac odlično, baš kao i u četvrtfinalu protiv Kevina Andersona, a u drugom setu dovoljan mu je bio brejk u trećem gemu. Imao je na servis Šapovalova 5:3 i meč loptu, ali je Šapovalov uspeo da je neutrališe.

Ne zadugo jer je Rodžer prvu narednu meč priliku na svoj servis pretvorio u pobedu.

"Zaista sam uživao u igri. Mislim da sam igrao veoma dobro. Kada Denisu dozvolite da igra, on ima ozbiljnu snagu, ulazi u svoj ritam. Zaista je u stanju da vas stavi u neugodne pozicije. Tako da mislim da sam obavio dobar posao, srećan sam zbog plasmana u finale", poručio je Federer.

Šapovalov je igrao protiv svog idola iz detinjstva.

"Nestvarno je biti na terenu protiv njega. Pokušavao sam da ne mislim o tome da je on sa druge strane mreže, želeo sam da igram što je moguće bolje, ali mislim da je on odradio dobar posao. Odigrao je odličan meč, nisam bio u stanju da igram na tom nivou. Pokušavam da naučim iz ovog iskustva, idem dalje", poručio je Šapovalov.

Kada je reč o mečevima Federera i Iznera, biće ovo njihov osmi okršaj, a Švajcarac u pobedama vodi sa 5:2. Plasmanom u finale Federer je postao teniser sa najvećim brojem finala na masters turnirima (50), ima jedno više od Rafaela Nadala.

Federeov skor u finalima turnira Serije 1.000 je 27-22, dok Nadal ima odnos od 33 pobede i 16 poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d