Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 25.03.2019.

17:10

Novak: To je rekao Rafa? Uzvratiću istom merom

Najbolji svetski teniser Novak Đoković nije imao lak posao u trećem kolu Mastersa u Majamiju protiv Federika Delbonisa, ali je prošao u osminu finala.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Novak: To je rekao Rafa? Uzvratiću istom merom
Photo by Michael Reaves/Getty Images

Tamo ga čeka Roberto Bautista Agut iz Španije, ali pre toga se osvrnuo na svoja rivalstva sa članovima takozvane "velike trojke", Federerom i Nadalom.

On je rekao da ga je snažno motivisalo to što je u početku imao dosta problema u mečevima sa njima da na kraju postane bolji igrač.

Novaka su podsetili na izjavu Rafaela Nadala od pre nekoliko godina, kada je Španac rekao kako je "Novak tada igrao najbolji tenis koji je iko igrao protiv njega". Đoković je sada uzvratio istom merom.

"Uzvratiću uslugu. To su Nadal i Federer. I jedan i drugi. Mislim da je i Stan Vavrinka odigrao nekoliko sjajnih mečeva protiv mene u Grend slem finalima, bio je to takođe neverovatan tenis", priznao je broj jedan.

Njihove odlične igre naterale su i Novaka da konstantno napreduje.

"Zbog svih tih rivalstava bio sam primoran da se još više potrudim i da razumem šta je potrebno da unapredim svoju igru i podignem je na viši nivo. Kada vas neko ispraši na terenu, nije sjajan osećaj, ali vas tera da se posvetite svojoj igri više nego inače. Nije baš kao da pozivam na to da me neko ispraši, ali kada se to dešavalo, više sam se posvećivao svojoj igri", rekao je Novak.

On će do kraja meseca pokušati da osvoji ukupno 33. masters titulu u karijeri i po tome se izjednači sa Rafaelom Nadalom, a takođe mu je želja i da po sedmi put trijumfuje u Majamiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d