Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 25.03.2019.

10:45

"Neću da igram u ovom mraku" – Novak u raspravi sa sudijom

Novak Đoković, prvi teniser sveta, požalio se glavnom arbitru na meču sa Federikom Delbonisom na veoma loše osvetljenje na "Hard rok" stadionu u Majamiju.

Izvor: PT

Autor: PT

Photo by Michael Reaves/Getty Images

Đoković je u prvom setu imao prednost od 5:3 i servirao je za vođstvo od 1-0, međutim ispustio je servis i Argentinac je vratio brejk zaostatka.

Novak, vidno iznerviran što nije iskoristio šansu da završi prvi set, u tom trenutku je seo na klupu i upitao glavnog sudiju zašto svetla nisu upaljena.

"Čim si mi rekao pozvao sam ih da upale", rekao je sudija, na šta mu je Novak odgovorio: "Zašto nije upaljeno na vreme".

Arbitar je uzvratio da to nije bila njegova odluka, ali je pozvao da se reflektori uključe.

"Dobro i šta će sada da bude?", pitao ga je srpski teniser.

"Sada je vreme da se upale svetla", odgovorio mu je on, posle čega je Đoković rekao: "Ne uključuju se. Neću da igram u ovom mraku".

Embed from Getty Images

Reflektori su zaista brzo upaljeni i kroz nekoliko minuta su bili u punoj snazi. Novak i Delbonis su nastavili da igraju, a srpski teniser je posle tri seta prošao u naredno kolo.

Mišljenje Đokovića delio je i komentator Mark Peči.

"Ne znam da li će to biti rešiv problem kada turnir uđe u kasniju fazu. Od početka dana je deo terena u senci i svi imaju utisak da se radi o turnir u zatvorenom što je velika šeta. Iznenađen sam da nisu upalili svetla i ranije. Ne mora da bude ovoliko mračno, pa da onda upale svetla", rekao je on.

Srpski teniser se u osmini finala Mastersa u Majamiju sastaje sa Robertom Bautistom-Agutom i njihov duel na programu je u utorak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d