Nova vest
Tenis

Nedelja, 24.03.2019.

16:45

Švarcman Opelki: Zar sam ja kriv što si ti visok?

Neverovatna stvar dogodila se na meču drugog kola Mastersa u Majamiju u susretu Relija Opelke i Dijega Švarcmana.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Švarcman Opelki: Zar sam ja kriv što si ti visok?
Photo by Michael Reaves/Getty Images

Bio je to i bukvalno duel Davida i Golijata, jer je Amerikanac Opelka visok 214, a Argentinac 170 centimetara. Pobedio je Opelka sa 6:4, 3:6, 6:4, ali dogodilo se tu i nešto nesvakidašnje.

U prvom setu pri rezultatu 3:2 za Opelku i 15:30, Amerikanac se požalio sudiji na odsjaj sa obližnje zgrade i na opšte čuđenje, meč je bio u prekidu punih deset minuta!

To je, normalno, razjarilo Švarcmana koji nije mogao da veruje da je sudija dozvolio da se meč prekine zbog toga.

"Neverovatno! Ovo nikad nisam video, ovo se jednostavno ne događa... Pa nisam ja kriv što je on visok i što mu to smeta", beseo je Švarcman svađajujući se sa sudijom Sedrikom Murijeom.

Tom prilikom, Švarcman je razmenio i nekoliko rečenica sa Opelkom, očigledno nameran da istera pravdu, ali nije uspeo. Murije je prekinuo meč i igrači su seli na svoja mesta.

Švarcman je po povratku na teren izgubio gem na svoj servis, kasnije set, na kraju i meč, ali gorak utisak koji je poneo sa meča neće tako brzo izbledeti.

"Bio je odsjaj sa prozora sa Centralnog stadiona koji je 300 metara od mesta gde smo mi igrali. On je bio iznerviran time i meč je prekinut na deset minuta. Ne znam, možda je to neko novo pravilo da se meč prekine kada igraču nešto smeta. Rekao sam sudiji, u redu, ako meni počne da smeta vetar u narednom gemu, mogu li da ga pitam da zaustavi igru? Ne razumem, već sam sa ovim sudijom imao problema u Akapulku i to zbog nečega zašta su mi se kasnije izvinili. I sad opet, neko izmišljeno novo pravilo", rekao je Švarcman.

Opelka je prošao u treće kolo u kojem će se sastati sa Rusom Danilom Medvedevim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve