"Gledajući operaciju i ceo proces, ovo gde sam danas je fenomenalno"

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, posle pobede nad Bernardom Tomićem još jednom se osvrnuo na prethodnih dvanaest meseci.

PTIzvor: B92
Podeli
Photo by Matthew Stockman/Getty Images
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Srpski teniser iza sebe ima filmskih godinu dana, pošto je u tom periodu gubio od anonimnih igrača, a potom i osvajao titule na najvećim svetskim pozornicama.

"Poslednjih dvanaest meseci su veoma posebni za mene. Mislim, kao ništa što sam ikada iskusio u karijeri, to sigurno", rekao je Novak novinarima.

Đoković je u drugom kolu Mastersa u Majamiju savladao Tomića i protivnik u narednoj rundi biće mu Federiko Delbonis.

Prošle godine Đoković je odmah na startu turnira eliminisan od Benoe Pera. Tada je za Novaka Majami došao u nezgodnom trenutku, pošto je malo pre toga operisao lakat.

"Uzimajući u obzir ovih 12 meseci, način na koji sam igrao, period posle operacije, bukvalno sve, da budem ovde gde sam danas je prilično fenomenalno. Ponosan sam, a naravno ovde ne bih bio bez porodice i mog tima, i svih koji su bili uz mene", rekao je Novak.

Đoković je imao prilično neslavno proleće, međutim od sezone na travi i Vimbldona, sve je krenulo uzlaznom putanjom i sada ponovo igra onaj stari tenis.

"Povreda i taj proces vraćanja na top nivou su ovo putovanje napravile samo još posebnije. Naučilo me je dosta toga i pokazalo mi stvari koje nisam znao o sebi", kazao je Đoković.