Nova vest
Tenis

Subota, 23.03.2019.

09:15

Novak: Želim da budem na nivou iz Melburna, polako dižem formu

Novak Đoković je posle pobede u drugom kolu Mastersa u Majamiju izjavio da nema velika očekivanja i da mu je cilj da postepeno podigne formu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Novak: Želim da budem na nivou iz Melburna, polako dižem formu
Photo by Julian Finney/Getty Images

Broj jedan je u dva seta savladao Australijanca Bernarda Tomića, 7:6 (2), 6:2, prikazao je prilično dobru igru za start turnira i sada ga očekuje okršaj sa Federikom Delbonisom.

Novak je u prvom setu izgubio svoj servis u petom gemu, ali uspeo je da nadoknadi minus i na kraju zabeleži sigurnu pobedu, ukupno šestu u mečevima sa Tomićem.

Posle meča, rekao je da ima još dosta prostora za napredak.

"Ne očekijem ništa. Radim na tome da sebe dovedem u situaciju da prikažem svoj najbolji tenis i da budem ponovo na nivou na kom sam bio na Australijan Openu. Ako to mogu da uradim, onda imam velike šane da doguram daleko na ovom turniru", izjavio je Đoković.

Poraz u Indijan Velsu od Filipa Kolšrajbera nije zaboravio.

"Imao sam poprilično vremena od poraza u Indijan Velsu do ovog meča. Radio sam u međuvremenu na svemu na čemu je trebalo da radim. Sada je samo pitanje vremena kada ću ući u taj ritam mečeva".

Majami je u posebnom sećanju Novaku. Ovde je osvojio svoj prvi masters trofej, ukupno šest puta je osvajao ovaj turnir, ali čini se da je posle "Krendon parka" na kojem se do sada igralo, Novaku dobro krenulo i na "Hard Rok" stadionu.

"Majami ima posebno mesto u mom srcu jer sam ovde još 2007. osvojio prvu masters titulu. To mi je otvorilo mnoga vrata i učinilo da verujem u sebe više. Pokušavam da osvežim sećanja na te dane, čak iako je mnogo toga drugačije, osećam se spremnim da igram dobro", dodao je Novak.

On se osvrnuo na to što su se organizatori odlučili da promene mesto odigravanja. Posle kompeksa na Ki Biskejnu, sada se igra na fudbalskom stadionu.

"Mislim da je bio hrabar potez da se jedan od najvećih turnira, iz Ki Biskejna, istorijskog mesta gde se takmičenje mnogo puta održalo, sve preseli na fudbalski stadion i stvori nešto sasvim različito. Nešto što još nismo doživeli. To je bilo hrabro i mislim da može da donese dosta toga dobrog našem sportu", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

8 h

U fokusu

Vidi sve