Nova vest
Tenis

Četvrtak, 21.03.2019.

20:23

Lajović se kockao sa sudbinom, u 2. kolu Majamija sa Nišikorijem

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Mastersa u Majamiju pobedom nad Urugvajcem Pablom Kuevasom od 2-1 u setovima.

Izvor: LN

Autor: LN

Lajović se kockao sa sudbinom, u 2. kolu Majamija sa Nišikorijem
EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Lajović je savladao Kuevasa posle čak dva časa i 15 minuta borbe, po setovima 6:4, 6:7(6), 6:3.

Dušan se osvetio Pablu za poraz koji mu je Urugvajac naneo na startu Australijan opena ove godine, kada srpski teniser nije uspeo da osvoji nijedan set.

Lajović je jedini i, ispostaviće se, odlučujući brejk u prvom setu napravio u prvom gemu meča i poveo sa 1-0 u setovima, a usput i spasao četiri brejk lopte.

On je poveo sa brejkom i u drugom setu, ali je Kuevas uspeo da se vrati u život i izjednači na 3:3. U taj-brejku sve je "mirisalo" na laku pobedu Lajovića, ali se Dušanu desio katastrofalan pad od vođstva od 6:3, posle kojeg je izgubio svih pet narednih poena.

Peh iz drugog seta nije uticao na Lajovića. On je opet prvi napravio brejk u trećem setu, pa poveo sa 4:1. Kuevas do kraja meča nije imao snage za novi preokret i pobedu je zabeležio srpski predstavnik.

U drugom kolu prestižnog turnira u Majamiju Lajović će igrati protiv petog nosioca Keija Nišikorija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve